Audrey Thijssen Limburgs Kampioen slagwerk

19 Maart 2019

Terug

Audrey Thijssen Limburgs Kampioen slagwerkAudrey Thijssen had zich voor het Limburgs Kampioenschap weten te kwalificeren door op 20 januari in Sint Joost op het districtskampioenschap (van Roermond) meer dan 85 punten te behalen. Haar score toen was 88 punten.
Audrey Thijssen treedt al sinds 2014 uit op concoursen die door de Limburgse Bond voor Tamboerkorpsen worden georganiseerd. De eerste vier jaar deed ze dat samen met haar broer Vincent. Begonnen in de 5e divisie en bijna elk jaar naar een hogere divisie gepromoveerd. In 2017 en 2018 kwam Audrey uit in de 2e divisie en in 2019 dus in de allerhoogste; de 1e divisie. Dit jaar had ze samen met haar docent Frank Evers gekozen voor het stuk ‘Rudique’ van Gert Bomhof waar je zelfs in een bepaald gedeelte in sneltreinvaart gewone slagen op de trommel moet afwisselen met drumslagen met de achterkant van de stok; een pittige opgave dus!
Op zondag 17 maart ging Audrey vol goede moed naar Melick. De jurering is vrij streng want op diverse districtskampioenschappen (met name die van Zuid- en Noord Limburg) waren al de nodige solisten afgevallen omdat ze de (helaas voor hun) benodigde 85 punten niet behaalden.
In een bomvol ‘Aad Raodhoes’ hield Audrey haar hoofd koel en speelde werkelijk de pannen van het dak. Onze vereniging was ruim vertegenwoordigd om haar te steunen en dat deed haar zichtbaar goed. De score was er ook naar want Audrey behaalde een fantastisch resultaat met 92 punten; met lof der jury dus! Hiermee werd Audrey Limburgs Kampioen. Een hele dikke proficiat is op zijn plaats. We zijn als vereniging super trots op haar!
Audrey zal op 22 juni a.s. uitkomen op het Nederlands Kampioenschap, dat wordt gehouden in Heel.


Deel dit bericht:

Terug
privacy verklaring