Koningsschieten 2019

09 September 2019

Terug

Koningsschieten 2019Koningsschieten, een jaarlijks terugkerende activiteit van onze vereniging. De naam zegt het al: wie wordt de nieuwe koning die met zijn koningin de vereniging mag vertegenwoordigen tijdens de vele activiteiten in 2020?

Wie wordt de nieuwe burgerkoning? Lukt het Jean Janssen om zijn titel te prolongeren?
En dan de jeugdkoning, altijd spannend, wie schiet de vogel af?

Dit speelde zich allemaal zondag 8 september af bij het schutterslokaal in de Linner Weerd.

En wat was het een spannende happening. Allereerst ging de aandacht naar de jeugdige schutters. Er was veel animo van kinderen die er allemaal op gebrand waren om de titel jeugdkoning te mogen dragen. Er was een prachtige vogel gefabriceerd, die vakkundig door Jesse Janssen naar beneden werd gehaald. Een prachtige prestatie Jesse!

Daarna werd het spannend bij de prominenten. Het was uiteindelijk Jack van Lin die het laatste en beslissende schot loste en de vogel naar beneden haalde. Gefeliciteerd!

De leden van de schutterij die deelnamen aan de wedstrijd maakten er een spannend evenement van. De vogel wilde maar niet vallen. Steeds weer kwam er een stukje naar beneden, maar bleven er resten over die nog weggeschoten moesten worden. Het was onze Europees Koning Leo Niessen die het lukte om alles naar beneden te halen en zich koning van schutterij en drumband Sint Martinus mag noemen. Proficiat!

Een reden om te feesten, en dat lukte bijzonder goed met het optreden van Hurricane Two. Een mooie dag die weer kan worden toegevoegd aan een zeer geslaagd seizoen.


Deel dit bericht:

Terug
privacy verklaring